Позвънете сега!
Българско наименование
Пираканта вариегата, пираканта пъстролистна
Латинско наименование
Pyracantha variegata
Категория
Широколистно храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
1.80-4 / 3-4 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелен изпъстрени с бяло по края
Цъфтят през пролетта с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Много подходящо за оформяне на жив плет, а също и за свободно поединично или групово засаждане
Описание

Един от най-красивите вечнозелени храсти. Пиракантата е едно непретенциозно, бързо растящо растение, красиво през всички сезони, много подходящо за оформяне на жив плет, а също и за свободно поединично или групово засаждане. Има бодли.

Препоръки за отглеждане
Вирее на всякаква градинска почва, включително и варовитата. Полива се умерено, не трябва да изсъхва напълно, при засушаване в немразовити дни също е добре да се полее. Подрязва се веднага след прецъфтяване, като се намалява дължината на нежеланите клонки.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Пираканта пъстролистна / Pyracantha variegata

  • Модел: Пираканта пъстролистна / Pyracantha variegata
  • Наличност: В наличност
  • 3.50 лв.


Подобни продукти

Етикети: Pyracantha variegata,

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.