Позвънете сега!
Българско наименование
Лейландски кипарис, зелен
Латинско наименование
Cupressocyparis leylandii
Категория
Иглолистни
Вид наземна част
Дърво
  /  
2.5 - 4 м. / до 15 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Синьо-зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над над 40 см. Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Използва се за единично и групово засаждане, подходящ за жив плет и ветрозащитни пояси.
Описание

Лейландският кипарис е бързорастящо иглолистно дърво, много използвано предимно за изграждане на живи плетове. Листа му са смесица от зеленикаво-сиво и зеленикаво-синьо – това оцветяване става по-очевидно през зимата. Високата и тънка форма го прави елегантен избор, независимо дали се използват като единично растение или за жив плет.

Cupressocyparis leylandii е хибрид, който комбинира издръжливостта на лъжекипарис Ноотка (Chamaecyparis nootkatensis) и бързия растеж на монтерейския кипарис (Cupressus macrocarpa). Лейландският кипарис израства по около 90 см на година в ранните му години и достига до около 15 м височина, рядко и повече. Той расте в колоновидна форма. Името си носи от неговия откривател Лейланд, който отгледал първите хибриди през 19 в.

Препоръки за отглеждане
Лейландският кипарис обича слънчевите места и е издръжлив на градско замърсяване. Той може да вирее на всякакви почви и дори в бедни почви. Бързият му растеж предпоставя околните райони да бъдат засенчени, което може да наложи да се подрязва всяка година, ако това не се налага може да го оставите свободно да се развива.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Лейландски кипарис, зелен / Cupressocyparis leylandii

  • Модел: Лейландски кипарис, зелен / Cupressocyparis leylandii
  • Наличност: В наличност
  • 6.00 лв.


Опции


Етикети: Лейландски кипарис, зелен, Cupressocyparis leylandii

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.