Позвънете сега!
Българско наименование
Саксифрага, Каменоломка
Латинско наименование
Saxifraga X arendsii
Категория
Тревисто многогодишно растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
10-15 / 30 см.
Полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти май и юни с розови цветове
Темтературен обхват
Студоусточив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходяща е за алпинеуми и скални кътове, балконски саксии и сандъчета.
Описание

Многогодишно растение с вечнозелени нарязани листа, събрани в гъсти свежо зелени розетки. Листната маса е ниска и плътно покрива почвата.. Цъфти късна пролет и лятото с дребни розови цветчета разположени поединично на крехки дръжки.

Препоръки за отглеждане
Зимоустойчиво и непретенциозно за отглеждане растение, върху всякаква градинска почва, достатъчно влажна и в същото време отцедлива. Най-добре се развива на лека полусянка, сгушена между камъни. В никакъв случай на припек и пълно слънце.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Саксифрага розова / Saxifraga X arendsii

  • Модел: Saxifraga X arendsii
  • Наличност: In Stock
  • 3.00 лв.


Етикети: Саксифрага розова, Saxifraga X arendsii

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.