Позвънете сега!
Българско наименование
Стенна цимбалария
Латинско наименование
Cymbalaria muralis
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
до 10 см. / 10 - 50 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти със синьо виолетови цветчета от май до септември
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като почвопокривно растение за малки площи или склонове. Интерестна е способността му да расте в пукнатините на стари стени, попълва пукнатини върху каменни зидове. За висящи кошници.

Описание

Ниско, пълзящо многогодишно растение със заоблени листа и малки, двулистни цветчета в синьо виолетови нюанси. Цветчетата са доста привлекателни, но може би твърде малки, за да се считат за ефектни. Създава ниска рогозка от малки вечнозелени листа и от пълзящи стъбла, които се вкореняват.

Препоръки за отглеждане
Най-добре се отглежда в средно влажни, добре дренирани почви в частична сянка до пълна сянка. Растенията обикновено имат непоносимост към висока топлина и влажност. Листата са вечнозелени при по топъл зимен климат, но полувечнозелени в по-студени райони. Расте бързо, но се контролират лесно и не се считат за инвазивно растение. Обикновено няма вредители и не боледува.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Стенна цимбалария / Cymbalaria muralis

  • Модел: Стенна цимбалария / Cymbalaria muralis
  • Наличност: In Stock
  • 3.00 лв.


Етикети: Стенна цимбалария, Cymbalaria muralis

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.