Позвънете сега!
Българско наименование
Карекс Айс Данс
Латинско наименование
Carex morrowii Ice Dance
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
25-30 см. / 30-50 см.
Слънце, полусянка, сянка
Цвят на листата
Зелени изпъстрени с бели надлъжни ивици
Темтературен обхват
Студоусточив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Една от най-красивите декоративни треви за градината, където осигурява прекрасен контраст с други растения, мулч или чакъл. Изглежда много добре в комбинация с хости, хойхери и други сенколюбиви цветя. Много добър избор за скални градини и контейнери.

Описание

Многогодишно вечнозелено тревисто растение. Расте във форма на дъга, с широки зелени листа със сребристобял кант. Разраства се с бързи темпове, запазва компактност. Произхожда от далечния Изток.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно растение, развива се най-добре на полусянка, но може да се отглежда както на слънце, така и на по-голяма сянка. Най-добрият цвят на листата се получава на полусянка. Умерено влажните плодородни и добре дренирани почви са за предпочитане. Въпреки, че е сухоустойчиво, когато се отглежда на полусянка и сянка, на слънце му е необходимо по-редовно поливане. В края на зимата е добре да се изрежат листата за да се обнови.
Непретенциозно и лесно за отглеждане растение. Обикновено няма болести и вредители.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Карекс Айс Данс / Carex morrowii Ice Dance

  • Модел: Карекс Айс Данс / Carex morrowii Ice Dance
  • Наличност: In Stock
  • 4.00 лв.


Подобни продукти

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.