Позвънете сега!
Българско наименование
Делосперма, Делосперма оранжева
Латинско наименование
Delosperma Fire Spinner
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
5-7 см. / 30-50 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти в края на пролетта с оранжеви цветчета с лилав ореол
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Много подходящо като почвопокривно растение на всяко добре дренирано местоположение, включително и покрай плажове, тъй като е устойчиво на сол. Използва се и за алпинеуми, повдигнати лехи, контейнери, стени и други места, които не остават мокри през зимата. За зацветяване на сухи и припечни места, цветни бордюри и композиции, като каскадно растение във висящи кошници. Изключително подходящо за покривни градини.​

Описание

Многогодишно вечнозелено сукулентно растение. Образува нисък килим от сочни, ябълково-зелени листа, покрити от много оранжеви цветчета с лилав ореол и бяло око. Цъфти продължително - повече от 4 седмици. До края на лятото може да се появят отново цветчета.

Препоръки за отглеждане
Расте бързо и предпочита открити и слънчеви места и добре дренирани почви . Растена всякави дори и в скалисти, неподобрени почви, с изключение на тежки глинести и мокри почви. Устойчиво на засушаване и на морски условия. Непретенциозно за отглеждане, не се счита за инвазивно растение. Растението доста бързо и се разраства за един сезон. Умереното поливане е желателно, защото макар делоспермата да е сухоустойчиво растение, тя намалява растежа и цъфтежа си, ако се засуши. В Северна България зимуването и на открито е несигурно. Най-добре да се зазими или да се прибере в светло неотопляемо помещение или оранжерия, където може да не се полива изобщо. В Южна България зимуването и е безпроблемно.
Личният ни опит от няколко поредни години показа, че зимува успешно на открито под снега и в Северна България, на подходящо избрано слънчево място и в добре дренирана почва.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Делосперма / Delosperma Fire Spinner

  • Модел: Делосперма / Delosperma Fire Spinner
  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.


Етикети: Делосперма, Delosperma Fire Spinner

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.