Позвънете сега!
Българско наименование
Хвойна Принца на Уелс
Латинско наименование
Juniperus horizontalis Prince of Welsh
Категория
Иглолистен храст
Вид наземна част
Храст
  /  
20 - 30 см. / 2 - 2.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За масови насаждения като тревен заместител, в алпинеуми, около високи храсти или дървета, или каскадни стени,  за контрол на ерозията.  За озеленяване на неравни участъци, тъй като поема формата на земята и осигурява зелено покритие целогодишно.

Описание

Ниско растяща, вечнозелена, пълзяща хвойната, формираща плътен килим. Бавно растяща на всякаква почва, на слънце или под рехавата корона на дърветата. Образува красив, маслиненозелен килим. Зелената му листна маса със сини оттенъци, получава нюанси примесени с бордо през зимата. Хвойната е вредна при поглъщане, дразни стомаха.

Препоръки за отглеждане
Подрязва се в началото всяка пролет, докато оформи гъста основна корона и после се оставя да се разпери като ветрило. Лесно се отглежда в средно, добре дренирана почва на пълно слънце. Адаптира се към широка гама от почви. Устойчива е на горещи и сухи условия, засушаване, ерозия, суха почва, плитка скалиста почва, градско замърсяване на въздуха. Един отличен почвопокривен храст със сравнително ниска поддръжка.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Юниперус / Juniperus horizontalis Prince of Welsh

  • Модел: Juniperus horizontalis Prince of Welsh
  • Наличност: In Stock
  • 5.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Juniperus horizontalis Prince of Welsh

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.