Позвънете сега!
Българско наименование
Юниперус Скамата Блу Карпет, Холувудски юниперус
Латинско наименование
Juniperus squamata Blue Carpet
Категория
Иглолистен храст
Вид наземна част
Храст
  /  
20 - 30 см. / 1.5 - 2 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Синьо-зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Цени се заради декоративните си качества и защитните функции, който може да изпълнява за покриване на склонове. За алпинеуми и в комбинация с по-високи храсти. Подходящ за външни контейнери. Много подходящ за почвопокривно растение.

Описание

Juniperus squamata Blue Carpet е пълзящ вечнозелен храст, който е роден в планинските райони от Афганистан до Китай и Тайван. Достига до 20 -30 см на височина и около 1.5 м до 2 м. на ширина. Нараства бавно - около 80 см. за 10 години. Листата приличат на бодливи иглички, силно сребристо-сини(синьо-зелени през зимата). Популярното название е Холувудски юниперус.

Препоръки за отглеждане
Не изискващ поддръжка храст, предпочита пропускливи, богати на хранителни вещества почви със средна влажност. Адаптира се към широк кръг от почви, доста сухи, песъчливи с добър дренаж. Не понася мокри почви, при тях може да се наблюдава кореново гниене, особено в лошо дренирани почви. По принцип не се нуждае от резитба, но височината на растенията може да се контролира с течение на времето, ако е необходимо чрез резитба в края на зимата, след като е преминала заплахата от силни студове. Расте с бавни темпове, и при идеални условия може да се очаква да живее в продължение на около 30 години. През първите няколко години след засаждането, мулчиране ще му е от полза. Студоустойчив, добре понася засушаване, ерозия, сухи почви, плитки скалисти почви, индустриални и градски условия.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Юниперус / Juniperus squamata Blue Carpet

  • Модел: Juniperus squamata Blue Carpet
  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.


Опции


Подобни продукти

Етикети: Juniperus squamata Blue Carpet, ИГЛОЛИСТНИ, ПОЧВОПОКРИВНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.