Позвънете сега!
Българско наименование
Xвoйнa Cтapo злaтo
Латинско наименование
Juniperus media OLD GOLD
Категория
Иглолистен храст
Вид наземна част
Храст
  /  
0.5 - 1.5 / 1.5 - 2.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Жълт - светло зелено
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Отлично растение за засаждане на тревни площи поединично или в групи, в алпинеуми, за озеленяване на склонове,... Подходящ за отглеждане в контейнери​.

Описание

Иглолистен храст с богат жълто-светлозелена цвят, който се превръща в златисто през зимата с минимални кафяви нюанси. Расте с бавни темпове, и при идеални условия може да се очаква да живее в продължение на около 30 години за които ще стане около 2 м в диаметър, височина 0.5 m. Годишно увеличение на височината с 5-7 cm., а ширината с 15-20 см.

Препоръки за отглеждане
Juniperus media OLD GOLD расте в почти всяка почва, но предпочита плодородна и влажна, на слънце или частична сянка под дърветата. Не изисква специални грижи, подрязва се само за да се отстранят повредени или счупени клонки, най-добре да се прави в края на зимата, след като заплахата от силен студ е преминала.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Юниперус / Juniperus media OLD GOLD

  • Модел: Juniperus media OLD GOLD
  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Juniperus media OLD GOLD, ИГЛОЛИСТНИ, ПОЧВОПОКРИВНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.