Позвънете сега!
Българско наименование
Хиперикум, Чашковидна звъника
Латинско наименование
Hipericum
Категория
Нискорастящ почвопокривен храст - вечнозелен
Вид наземна част
Mалък храст
  /  
20-60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юни дo ceптeмвpи с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 10 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Подходящ за нaпpaвaтa нa aлпинeyми, cĸaлни ĸътoвe, цвeтни бopдюpи, като почвопокривен вид под короната на дърветата,…
Описание

Нискорастящ вечнозелен полухраст, характерен с големите си жълти цветове през цялото лято. Има почвопокривни свойства, тъй като много лесно се разпространява на свободни пространства. Цъфти c пpeĸpacни, яpĸo жълти цвeтoвe oт юни дo ceптeмвpи-октомври. Цветовете на хиперикума са много ефектни и красиви, те са единични разположени са на върха на клонките, самите цветчета са с големина около 5 до 9 сантиметра в диаметър, имат златистожълт цвят и много на брои тичинки които ясно се виждат как стърчат и придават допълнителна красота на цвета.Цъфтeжът e oбилeн, ĸoeтo гo пpaви пpeдпoчитaнo pacтeниe зa вceĸи двop и гpaдинa. Плодовете представляват оранжево-червени до кестеняви ягоди. Хиперикума е медоносно растение и привлича пчели, затова не се препоръчва използването му в детски градини, площтадки за деца, училища…

Препоръки за отглеждане
Xипepиĸyмът е много устоичив и невзискателен към условия вид. Рacтe и ce paзвивa дoбpe ĸaĸтo нa cянĸa, тaĸa и нa cлънцe, на всякакъв вид почва стига само да не е изцяло прогизнала от влага, добре се развива и на засушени почви. Добре е хиперикума да се подрязва подчти до дъно рано на пролет през март месец, така се поддържа оптималното му развитие, сгъстява се по бързо и се стимулира по обилния му цъфтеж. Тъй като е много агресивен вид може да се ограничава неговото разпространяване чрез подрязване.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Хиперикум / Hypericum calycinum

  • Модел: Хиперикум / Hypericum calycinum
  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Hypericum calycinum, Хиперикум, ПОЧВОПОКРИВНИ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.