Позвънете сега!
Българско наименование
Лавандула обикновена, теснолистна лавандула
Латинско наименование
Lavandula officinalis
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Полухраст
  /  
40 / 80 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти през юли - август с лилави цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ за алпинеуми, скални кътове, като ниски живи плетове, бордюри или прегради в градината.
Описание

Лавандулата е ниско вечнозелено растение. Листата са дребни, срещуположни, линейни и почти приседнали, сивозелени, отдолу по-светли. Цветовете са събрани в прост клас. Лавандулата е етерично-маслено растение и цялата излъчва приятен аромат. Родина на лавандулата е Южна Европа - тя е типично средиземноморско растение, но въпреки това съвсем успешно издържа нашите зими. Красиво и ароматно растение, което носи лятна атмосфера в градината.

Препоръки за отглеждане
Отглежда се на слънчево място, с лека и добре дренирана почва. След прецъфтяване е добре да се изреже горната 1/3 от растението, за да се осигури разклоняване и обилен цъфтеж през следващата година. За 4-5 години лавандуловият храст остарява и губи своята декоративност. Тогава просто трябва да се подмени с младо растение. Лавандулата е светлолюбива, сухоустойчива и студоустойчива култура. Развива се добре на чакълно-глинести или песъчливо-варовикови почви.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Лавандула / Lavandula

  • Модел: Лавандула / Lavandula
  • Наличност: In Stock
  • 3.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Лавандула, Lavandula, ЗА АЛПИНЕУМИ, МЕДОНОСНИ, БИЛКИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.