Позвънете сега!
Българско наименование
Императа
Латинско наименование
Imperata cylindrica rubra
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
40-50 / 40-50 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени тъмно червени върхове
Темтературен обхват
Студоусточив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
20 - 30 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Напълно достойна за солитер или ярък акцент на тревни и цветни композиции в градината или в големи клоцове и кашпи. Подходяща за японски градини, край водоеми. Много сполучлива е комбинацията с други декоративни треви с жълт и сребрист цвят.

Описание
Многогодишно тревисто растение от сем. Житни с пълзящо, хоризонтално коренище и прави листата до 30-40 см високи. Младите листа са ярко зелени с червени върхове, които се превръщат в интензивно червени, а към края на сезона и есента придобиват кървавочервен цвят. Императата е една от най-ярките и набиващи се на очи треви. Произходът на императата е от Югоизточна Азия.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение. Отглежда се на добре дренирана и умерено влажна почва. Не понася преовлажняване, а засушаването трябва да е кратковременно. В сухо време изисква поливане. Червения цвят може да се загуби ако растението не е на слънце. Издържа на частична сянка, но максималния декоративен ефект достига само слънчево място. Подходящо за отглеждане и в по-големи саксии. Сухата надземна част изсъхва през зимата и се изрязва пролетта, за да даде път на новите листа. Много сполучлива е комбинацията с други декоративни треви с жълт и сребрист цвят.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Императа / Imperata cylindrica rubra

  • Модел: Императа / Imperata cylindrica rubra
  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Imperata cylindrica rubra, Императа, ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.