Позвънете сега!
Българско наименование
Шасмантиум, Хасмантиум
Латинско наименование
Chasmanthium latifolium
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
60-100 см. / 50-60 см.
Слънце, полусянка, сянкa
Цвят на листата
Светло зелен /когато е на сянка - тъмно зелен/
Цъфти месец юли
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
20 - 30 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Красива трева, която най-често се използва за солитер, но също и в смесени групи с други треви или перенни растения. Цветовете са отлични за рязан цвят и сухи букети. Може да се отглежда даже в контейнери при редовно поливане.

Описание

Многогодишна трева с презимуващо коренище. Образува сравнително плътна туфа от леторасти, снабдени с широки до 2 см дълги до 20 см листа, подобни на бамбукови. Цъфти с гъсти и плоски класчета, повиснали върху нежни цветни дръжки. Тази необичайно изглеждаща трева произхожда от Северна Америка, където расте във влажни гористи местности и покрай реки. Напълно е зимоустойчива у нас. Цъфти месец юли. Цветовете са много едри до 3 см плоски и ефектни класчета. Те са светлозелени отначало, после се променят в бронзово-червеникави и накрая пожълтяват.

Препоръки за отглеждане
Расте на влажна и плодородна почва. При по-прохладен климат най-добре се развива на слънце, където прави по-плътна и гъста туфа, но без проблем расте и на полусянка, особено в по-горещи райони. При нея редовното поливане е задължително, защото при засушаване листната маса започва да жълтее преждевременно. Пролетно време сухата надземна част се изрязва.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Шасмантиум, Хасмантиум / Chasmanthium latifolium

  • Модел: Шасмантиум, Хасмантиум / Chasmanthium latifolium
  • Наличност: In Stock
  • 3.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Шасмантиум, Хасмантиум, Chasmanthium latifolium, ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.