Позвънете сега!
  • Седум шестостранен / Sedum sexangulare
Българско наименование
Седум шестостранен
Латинско наименование
Sedum sexangulare
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
до 5 см. / 20-30 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юли с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За алпинеуми, в скални кътове, покривни градини, като почвопокривно растение формира килим с ниска поддръжка в това число и между камъните в плочопътеки, справя се добре в контейнери.
Описание

Многогодишно, вечнозелено и бързо растящо сукулентно растение. Листата са тънки, цилиндрични, свежозелени и месести, гъсто наредени по стъбълцето в 5-6 надлъжни реда, като осукана спирала. Леторастите са полягащи, гъсто разположени. През различните сезони може да мени зеления си цвят в бронзов, кафеникав или червеникав. Цъфти със звездовидни ярко жълти, многобройни и покриващи листната маса цветчета през лятото.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение. Нуждае се от добре дренирана почва и слънчево място за да изглежда най-добре. Оставете да изсъхне между поливките, прекаленото поливане ще навреди на растежа. Много устойчиво на суша, поливане е нужно само в началото на засаждането на растението, после се справя само с доста екстремни суши и пек и оцелява без грижи дори и в бедна и непригодна за други растения почва. Седумът се разраства доста бързо, образувайки плътен килим.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Седум шестостранен / Sedum sexangulare

  • Модел: Седум шестостранен / Sedum sexangulare
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


Етикети: Седум шестостранен / Sedum sexangulare

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.