Позвънете сега!
Българско наименование
Стипа, Коило, Ангелска коса
Латинско наименование
Stipa tenuissima
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
60 / 30 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от юли до август
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
В алпинеуми и скални кътове, цветни бордюри, композиции от декоративни треви, екстензивни покривни градини. Съцветията се използват за аранжиране на сухи букети.

Описание

Фина сухоустойчива декоративна трева. Расте на плътни, изправени туфи с формата на ваза. Коренът е къс и брадат, листата тънки, много тесни и фини - 20-30 см дълги, изправени. Цъфти от юли до август с бели прилични на перца съцветията, запазва красотата си до зимата. Често пъти сравняват коилото с коси или конска грива. Типично прерийно растение. Произхожда от Мексико, но е напълно зимоустойчив у нас, ако бъде засаден на дренирано място

Препоръки за отглеждане
Не е взискателна към почвата, но обича пълно слънчево изложение, топло и сухо място. Задължително лека, добре дренирана, може и бедна почва. Най-важното условие е да се избегне вода в корените през зимата, от което растението може да загине.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Стипа / Stipa tenuissima

  • Модел: Стипа / Stipa tenuissima
  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.


Етикети: Stipa tenuissima, Стипа, Коило, ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ, ЗА КАШПИ, САНДЪЧЕТА ИЛИ ДЕКОРИРАНИ САКСИИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.