Позвънете сега!
Българско наименование
Бронзов карекс Червен петел
Латинско наименование
Carex buchananii Red Rooster
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
60 см. / 60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Бронзово меден цвят
Цъфти м. май с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като самостоятелен акцент. В композиции с други треви или перенни цветя, край водоеми - в близост до водата, дeкopaтивни гpyпи, алпинеуми. Изглежда добре в саксии или смесени контейнери в комбинация със сребристо-зелени растения, ярко оцветени цветя или разноцветни треви.

Описание

Превъзходна вечнозелена декоративна трева с дълги, изправени, тънки, медно-бронзови листа, които се огъват грациозно при лек вятър. Има вертикална форма, като младо растение, с възрастта се извива надолу.

Препоръки за отглеждане
Устойчива на вредители и лесна за поддръжка. Предпочиа влажна, но добре дренирана почва, на слънце до частична сянка - расте на слънце по протежение на брега, но изисква частична сянка във вътрешността.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Бронзов карекс Червен петел / Carex buchananii Red Rooster

  • Модел: Бронзов карекс Червен петел
  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.


Подобни продукти

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.