Позвънете сега!
Българско наименование
Юка
Латинско наименование
Yucca
Категория
Многогодишно вечнозелено растение
Вид наземна част
  /  
0.5-0.8 / 0.5-1 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят май и юни с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За алпинеуми, като единично растение или в групи.

Описание

Юката е фантастично вечнозелено растение, което напомня някои екзотични краища на света и е изключително издръжливо. През втората половина на юни Юката цъфти с множество кремаво-бели цветове на стъбла, които достигат до 180 см височина. Тропическите настроения, които създава способстват за екзотичния стил на вашата градинка и може да бъде допълнително подобрен с бели или светло сиви камъни наоколо.

Препоръки за отглеждане
Светлолюбиво растение, което добре понася и слънчево огряване. Зимува без проблеми на открито. Не е претенциозна към почвата стига да е добре дренирана. След като прецъфти отрежете стъблата в самата им основата, колкото е възможно по скоро. Премахват се и всички стари и болни листа за да имате добре изглеждащи растения. При желание растението може да бъдат лесно прехвърлено през пролетта или есента на ново място.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Юка / Yucca

  • Модел: Yucca
  • Бонус точки: 1
  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.

  • Цена в Бонус точки: 65

Подобни продукти

Етикети: Yucca, ЗА АЛПИНЕУМИ, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ, Юка

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.