Позвънете сега!
Българско наименование
Лъжлив седум, Седум триколор
Латинско наименование
Sedum spurium Tricolor
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
5-10 / 30-50 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юли с розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Обикновено се отглежда като почвопокривно растение особено за горещи и сухи места с бедна почва. За алпинеуми, скални кътове, покривни градини, смесени контейнери, в ниски бордюри

Описание

Многогодишно тревисто вечнозелено растение. Образува нисък килим от малки зелени листа, изпъстрени с розово и кремаво-бяло. Малки розови звездни цветчета се появяват през лятото на върха на изправени щитовидни съцветия.

Препоръки за отглеждане
Предпочита слънчеви места. Расте с бързи темпове, най-добре в бедни почви, обича пясъчни или чакълести почви. Има нужда от добър дренаж на почвата. Устойчив на суша. Избягвайте преполиване. През зимните месеци, губи част от своята листна маса и декоративност, но оцелява успешно. Непретенциозно растение, високоустойчиво на градско замърсяване.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Седум трицветен / Sedum spurium Tricolor

  • Модел: Sedum spurium Tricolor
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Sedum spurium Tricolor, ЗА АЛПИНЕУМИ, КАКТУСИ И СУКУЛЕНТИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.