Позвънете сега!
Българско наименование
Седум рефлексум
Латинско наименование
Sedum reflexum
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
15-20 / 30-60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Синьо-зелени
Цъфти юни - юли с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
5 - 10 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Много подходящ за аранжиране на алпинеуми и скални кътове, може да се засажда и самостоятелно в кашпи, смесени контейнери и като стайно растение. Отличен като почвопокривно растение или тревен заместител в топли, слънчеви райони.

Описание

Многогодишно, сукулентно, почвопокривно растение. Стъблата са полегнали в основата с изправени върхове, разклонени. Листата са гъсти, синьо-зелени, разположени около стъблата като елхови иглички. Цъфти с дребни жълти звездовидни цветчета, събрани в гъсти щитоносни съцветия през месеците юни - юли.

Препоръки за отглеждане
Предпочитат слънчеви местообитания и имат минимални изисквания към почвените и климатични условия. Устойчиви на суша. Цвета на листа е силно зависим от слънчевата светлина и количеството на водата и снега. През зимата, през пролетта и дъждовните лета, а също и при по-малко слънчева светлина листата на Sedum reflexum остават в зелени тонове или с оттенък на червено или лилаво. Може да се подрязва през пролетта ако е необходимо.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Седум рефлексум / Sedum reflexum

  • Модел: Седум рефлексум / Sedum reflexum
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Sedum reflexum, ЗА АЛПИНЕУМИ, КАКТУСИ И СУКУЛЕНТИ, Седум рефлексум

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.