Позвънете сега!
Българско наименование
Жълт мини ирис, Перуника дребна
Латинско наименование
Mini iris
Категория
Многогодишно тревисто растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
10-15 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти рано пролетта с ярко жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
5 - 15 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Подходяща е за алпинеуми, за бордюри, за създаването на групи. Страхотно допълнение към горски градини и граници, предлагащи цветен килим всяка пролет.

Описание

Едни от първите предвестници на пролетта - цъфтят рано през пролетта. Цветът е доста голям спрямо растението като цяло, и е с прекрасен аромат, в красиви ярко жълти нюанси.

Препоръки за отглеждане
Отглеждането и засаждането на Мини ириса не е никак трудно. Предпочита райони, които имитират естественото му горско местообитание, което включва влажна, добре дренирана почвата, мулчирана с опадалите листа на дърветата. Предпочита слънце или частична сянка. Въпреки това, ако го отглеждате на пълно слънце, ще трябва да гарантирате влагата през горещия перид. Най добре би било ако изберете място, което получава шест часа слънчева светлина всеки ден.
Засаждането на Мини ириса може да се направи през пролетта или есента. Плитко засаждане е за предпочитане както при повечето други видове ириси – минимално на дълбочина 10 см. Веднъж засаден в градината, не изискват почти никакви грижи. Единствено запазването на почвената влажност, което може да се подпомогне с листно мулчиране. Нанесете 5-6 см слой мулч всяка пролет след като първите листата започват да се появяват от почвата. Мулча предпазва от плевелите които ще го конкурират за вода и хранителни вещества, като в същото време запазва почвената влага.
Добре ще е да се разделят растенията на всеки 3-4 години, за да се намали пренаселеността. Това също е един добър начин да се размножава. Просто разделете коренищата през есента, след като листата пожълтеят и пресадете на други места.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Жълт мини ирис / Mini iris

  • Модел: Жълт мини ирис / Mini iris
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Mmini iris, Жълт мини ирис, ЗА АЛПИНЕУМИ, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.