Позвънете сега!
Българско наименование
Юнкус
Латинско наименование
Juncus inflexus
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
50 - 90 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелен
Темтературен обхват
Студоусточив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
20 - 30 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Универсалността на тази декоративна трева я прави полезно допълнение при много различни ситуации. Тя е отлична около водни градини – до басейн, езеро или като централна фигура в големи комбинирани саксии.

Описание

Многогодишно тревисто вечнозелено растение със специфично присъвствие на различни места в градината. Много добре стои до басейн, езеро или поток, където е в отлична комбинация с водата. Специфичната му изправена форма го прави много подходящ за комбинирани контейнери, където контрастират с ярките декоративни треви или многогодишни цветя. В дивата природа се среща в мокри и мочурливи почви в близост до водни потоци, и на мокри и пясъчни склонове. Юнкус расте като туфа или повече отделни кръгли тъмно зелени листа, носещи съцветия близо до върха. През зимата придобиват кафеви нюанси. В края на пролетта, когато започва топлия сезон започва и активен период на растеж на Юнкуса, цъфти в средата до края на лятото.

Препоръки за отглеждане
Въпреки че често се отглежда като растение за по-влажните зони, Юнкус е доста устойчив и на суша, обича топлите и слънчеви места. При първоначално засаждане в началото туфите бавно се разрастват, но веднъж създадени – бързо се разпространяват чрез пълзящи коренища. При засаждане във водни съоражения се препоръчва това да става в контейнер, като по този начин се ограничава безконтролното разрастване на коренището, на дълбочина на водата до 10 см. Старите листа може да намалите в началото на пролетта – дори до няколко сантиметра от земята.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Юнкус / Juncus inflexus

  • Модел: Juncus inflexus
  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.


Подобни продукти

Етикети: Juncus inflexus, ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ, Юнкус

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.