Позвънете сега!
Българско наименование
Хебе дебелолистно
Латинско наименование
Hebe pinguifolia, Hebe topiaria
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
0.2-0.4 м. / 0,4-1 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Синьо-зелени
Цъфти през юни с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 15 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ е за оформяне на бордюри в двора или градината или за засаждане между камъните в алпинеума, както и в комбинация с други ниски цъфтящи или вечнозелени растения.

Описание

Вечнозелено ниско полухрастче, добре разклонено с гъсто и срещуположно разположени малки овални листенца със сивозелен цвят. Цъфти в края на пролетта - началото на лятото - цъфтят растенията на 3-4 години. Съцветието е гъст клас от дребни бели цветчета.

Препоръки за отглеждане
Хебе е изключително студоустойчиво, издръжливо и лесно за отглеждане декоративно растение. Използва се за оформяне на бордюри в двора или градината или за засаждане между камъните в алпинеума. Отглежда се на слънчево място, лека и добре дренирана почва, понася засушаване.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Хебе дебелолистно / Hebe pinguifolia, Hebe topiaria

  • Модел: Хебе дебелолистно / Hebe pinguifolia, Hebe topiaria
  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.


Етикети: Hebe pinguifolia, Hebe topiaria, Хебе дебелолистно, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.