Позвънете сега!
Българско наименование
Японски чашкодрян
Латинско наименование
Euonymus japonicus
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
1-4 м. / 1-2 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти обилно през пролетта - м.април със зелени цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
като единично растение, за жив плет или бордюри
Описание

Вечнозелен храст или ниско дърво роден в южна Япония. Като храст заема достойно място в градината и сред евонимусите е един от най-красивите. Цъфти през лятото с малки звездни оформени зелени цветове, последвани от малки сферични розово с оранжеви плодове семена.

Препоръки за отглеждане
Развива се добре във всички видове почви с изключение на преовлажнените. Понася добре подрязване. Подрязва се през май и отново в началото на есента. Относително свободен от вредители. Добре се развива и по нашето Черноморие. Лесен за отглеждане и непртенциозен.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Японски чашкодрян / Euonymus japonicus

  • Модел: Японски чашкодрян / Euonymus japonicus
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


Опции


Подобни продукти

Етикети: Euonymus japonicus, Японски чашкодрян, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.