Позвънете сега!
Българско наименование
Червена ерика, Червен пирен
Латинско наименование
Erica carnea
Категория
Многогодишен вечнозелен храст
Вид наземна част
Нисък храст
  /  
30 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от февруари до април с розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
10 - 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За украса на бордюри, цветни петна в градини и алпинеуми. Позволява отглеждане в кашпи и сандъчета.
Описание

Нисък вечнозелен храст. Листата са игловидни, събрани по 4 в прешлени, дълги 4-8 мм, цветчетата са дребни и тръбести дълги по 5-6 мм, розовочервени, събрани по 3 в пазвите на връхно разположените листа. Цъфтежът настъпва много рано - в края на зимата и началото на пролетта - от ноември до април-май, често пъти в снега. Цветовете остават на растението над 2 месеца.

Препоръки за отглеждане
Вирее на слънчеви мяста, но предпочита засенчване и северно изложение, леко кисела до нормална рохкава почва. Не трябва много да се засушава - не допускайте засушаване, нито прекалено да се полива. При засаждането на ново растение в началото трябва да поливате по-често, докато то започне да расте и направи нови корени. След прецъфтяването, прецъфтелите леторасти се изрязват по върховете и се придава топчеста форма на храстчето. Ериката расте бавно, но засадена на правилното място има много дълъг живот. Напълно зимоустойчиво растение.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Ерика / Erica carnea

  • Модел: Ерика / Erica carnea
  • Наличност: In Stock
  • 5.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Erica carnea, Ерика, За алпинеуми, ЗА КАШПИ, САНДЪЧЕТА ИЛИ ДЕКОРИРАНИ САКСИИ, ПОЧВОПОКРИВНИ,

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.