Позвънете сега!
Българско наименование
Спирея японика
Латинско наименование
Spiraea japonica Gold Mound
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
0.6 / 0.6 м.
Слънце
Цвят на листата
Жълт
Цъфтят през Май-Юни с червено-лилави цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ за алпинеуми или декориране на бордюри.
Описание

Малък листопаден храст с овална форма, компактен, гъсто разклонен и нисък. Бавно растящ. До 60 см. на височина и на широчина. Листа са елиптични до удължено-яйцевидни, цветът им е наситено жълт през целия сезон. Цъфти с червено-лилави цветове. Съцветията са плоски щитовидни метлици с широчона от 3 до 4 см.

Препоръки за отглеждане
Желателно е да се засажда на слънчеви места, не е взискателен към почвата, понася всички култивирани градински почви, кисели до умерено алкални, вирее еднакво добре, на влажни, и бедни на хранителни вещества. Понася мразове и издържа на горещини.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Спирея японика / Spiraea japonica Gold Mound

  • Модел: Spiraea japonica Gold Mound
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Spiraea japonica Gold Mound, Спирея японика, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.