Позвънете сега!
Българско наименование
Радиканс бяло-зелен, Евонимус фортунеи
Латинско наименование
Euonymus fortunei EMERALD GAIETY
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
0.2-1 м. / 0.5-2 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Бяло зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив /до -30° С/
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като почвопокривно растение, за алпинеуми или декориране на бордюри, скални кътове, композиции, в кашпи, при направа на цветни геометрични фигури, за укрепване на склонове.

Описание

Многогодишно вечнозелено, почвопокривен растение. Подобно на бръшляна и с помощта на хващателните си корени може да се покатери на височина по стъблото на дърво. Вечнозелените листа са с яйцевидна или кръгла форма, зелени, с бяло по края. През есента листата се оцветяват от нежнорозово през червено и пурпурночервено до кафявочервено.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно растение. Зимува на открито без специална защита, като запазва листата си, без да се повредят. При засушаване в немразовити дни се полива умерено. Вирее добре в средно плодородна, леко влажна, но добре дренирана почва. На слънце или полусянка. Понася силна резитба, която е добре да се прави рано напролет преди да започне да расте. Не нараства много бързо, може да се контролира и не е агресивен.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Радиканс бяло-зелен / Euonymus fortunei "EMERALD GAIETY"

  • Модел: Радиканс бяло-зелен
  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.


Опции


Подобни продукти

Етикети: Euonymus fortunei "EMERALD GAIETY", Радиканс бяло-зелен, Евонимус фортунеи, ПОЧВОПОКРИВНИ. ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ, ЗА АЛПИНЕУМИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.