Позвънете сега!
Българско наименование
Ламиум, Мъртва коприва, Kопривка
Латинско наименование
Lamium
Категория
Тревисто многогодишно растение - полувечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
20-30 см. / 50 см.
Полусянка, сянка
Цвят на листата
Зелени със сребриста окраска в средата
Цъфти април - май с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 10 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходяща е за озеленяване на сенчести места, за композици с други сенколюбиви цветя. Почвопокривно растение. Може да се използва за композиции в кашпи и сандъчета.

Описание

Многогодишно тревисто полувечнозелено растение с презимуващо коренище. Леторастите са дълги, полегнали, разклонени, вкореняват се в междувъзлията. Листа са зелени със сребриста окраска в средата, назъбени по краищата. Цветовете са жълти, цъфти април-май.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно, бързорастящо и много ефектно растение. Расте на влажна и рохкава почва, на сянка и полусянка и по-хладно място. Доста бързо разрастващо се почвопокривно растение. Не е добре, когато под дървета или храсти е много усойно и листата се мокрят непрекъснато, защото заболяват от гъбни болести. При достатъчно влага в почвата расте добре и на слънце, но предпочита шарена сянка. Понякога се налага да бъде ограничавано.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Ламиум / Lamium

  • Модел: Ламиум / Lamium
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Lamium, Ламиум, Мъртва коприва, Kопривка, ПОЧВОПОКРИВНИ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.