Позвънете сега!
  • Мини роза - червена / Mini rose
Българско наименование
Мини роза - червена
Латинско наименование
Mini rose
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
30-50 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти с червени цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
15 - 30 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Мини розите растат добре у дома и навън и са полезни цветни насаждения в районите, където пространството е ограничено, имат множество приложения. Те могат да бъдат засадени в саксии за терасата или градина, навсякъде сред вашите трайни насаждения, като акцент в цветни градини или в розовата градина. Мини розите могат да се използват за прекрасни ниски живи плетове и бордюри. Също могат да се използват във висящи кошници. Особено привлекателен вариант - мини роза в центъра на една кошница оградена/комбинирана/ с каскадни растения. Те могат да се отглеждат и в алпинеуми, ще осигурят дълъг цъфтеж след алпийски растения. Комбинирани със сукуленти, почвопокривни, едногодищни и многогодишни растения.

Описание

Градинарите ограничени в пространството могат да се насладят на всички удоволствия на отглеждането на рози чрез култивиране на мини рози в контейнери или в градината. Мини розите ще ви радват през цялото лято с многобройните си малки цветчета, те са класически централен елемент за вашата градина. Растат еднакво добре както в затворени помещения /просто не забравяйте да ги държите далеч от горещи прозорци или източници на топлина, където могат бързо да изсъхват/, така и в градината.

Препоръки за отглеждане
Някои хора погрешно смятат, че мини розите са трудни за отглеждане. Това не е вярно! Те са много по-лесни за отглеждане, отколкото предполагате. Изискват много по-малко място, отколкото техните по-големи братовчеди, комбнират се прекрасно с други растения, и са по-издръжливи. Цъфтят през целия сезон.
Мястото за засаждане трябва да бъде слънчево, изберете мястото с най-малко шест часа слънце и където мини розите, няма да бъдат изтласкани или засенчени от други градински растения. За по-голямо визуално въздействие, може да засадите няколко рози от същия сорт заедно - растенията да са на около 30 см едино от друго.
По-малкото растение означава и по-малки корени, които не са много дълбоко в почвата. Така че, ако не валят достатъчно дъждове, мини-розите се нуждаят от по-често поливане, но не прекалявайте и поливайте в основата на растението, не по листата.
Техните изисквания са подобни на конвенционалните рози - нуждаят се от добра - богата, влажна, добре дренирана почва и редовно поливане и подхранване. При засаждане на открито в земята, трябва да е малко по-дълбоко, отколкото са били в контейнера.
Мулчирайте района около мини розите, за да помогнете на почвата да задържа влага и за борба с плевелите.
Наторяването на мини розите се прави с тор предназначен за рози - включва комбинация от N (азот), P (фосфор) и К (калий) в съотношение 5-9-6
Мини розите реагират добре на резитба и оформяне. Резитбата на мини розите, независимо дали са в контейнери или в земята, е важна за да се поддържа приятна форма. В края на зимния сезон - края на март или началото на април, изрежете стъблата над най-ниските растежни пъпки. Резултатът ще бъде по-добре подрязан храст, който ще има по-силен растеж и повече цветове. Ако това ви изглежда твърде драстично, намалете най-малко половината от растението, като премахнете всички слаби и тънки клонки. По време на вегетация премахвайте прецъфтелите цветове. За да се насърчи разклоняването, отрежете дългите издънки.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Мини роза - червена / Mini rose

  • Модел: Мини роза - червена / Mini rose
  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Mini rose, Мини роза - червена, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.