Позвънете сега!
Българско наименование
Карамфил
Латинско наименование
Dianthus plumarius
Категория
Тревисто многогодишно растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
10-15 см. / 30-40 см.
Слънце
Цвят на листата
Сребристо-зелени
Цъфти юни с розови цветов
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
10 - 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходяща е за бордюрни композиции а също за оформление на алпинеуми или контейнери.
Описание

Карамфилa e многогодишно тревисто растение високо до 30 см., образуващо плътна възглавница. Листата са сребристо-зелени, тънки, продълговато-линейни, понякога завити. Цветчетата са прости или мъхести, с кадифени, нарязани по края листенца, розови, до 4 см в диаметър, с приятен аромат. Цъфти през юни.

Препоръки за отглеждане
Зимоустойчиво растение. Максимална декоративност карамфила досига на слънчеви учасъци. Непретенциозно растение. Най-добре се развива на лека и добре дренирана почва. Притежава висока сухоустойчивост, добре се развива дори на по-бедни почви.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Карамфил / Dianthus plumarius

  • Модел: Карамфил / Dianthus plumarius
  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.


Етикети: Dianthus plumarius, ЗА АЛПИНЕУМИ, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.