Позвънете сега!
Българско наименование
Кореопсис, Жълтички
Латинско наименование
Coreopsis
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
25-30 см. / 30-40 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от края на май и може да продължи цялото лято с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Самостоятелно в цветни петна, смесени цветни групи и бордюри. Подходящ е също така за саксия и сандъче.

Описание

Многогодишно тревисто растение. Листата са широко овални, до 6 см дълги, приземни и стъблени и покриват растението почти до половината. Този сорт образува гъста и плътна, но ниска разрастваща се туфа. Цветовете са едри жълти, тип кошничка, започва да цъфти от края на май и може да продължи цялото лято, особено при своевременно отстраняване на прецъфтелите цветове. Цветовете са до 4 см в диаметър, жълти на цвят.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение. Расте на слънце, на умерено влажна и умерено плодородна почва. През зимата, а също така и през лятото трябва да се избягва подгизване на почвата – това може да доведе до развитие на гъбични заболявания. На 3-4 години е добре кореопсисиът да се дели - това запазва декоративността и удължава живота му. Добре е Кореопсисът да се подреже след първия цъфтеж до ¼ от височината на стеблата, за да цъфне отново. След прецъфтяване растението се отрязва до основата и така презимува.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Кореопсис, Жълтички / Coreopsis

  • Модел: Кореопсис, Жълтички / Coreopsis
  • Наличност: В наличност
  • 3.50 лв.


Подобни продукти

Етикети: Coreopsis, Кореопсис, Жълтички, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.