Позвънете сега!
Българско наименование
Омайниче чилийско, Геум
Латинско наименование
Geum chiloense
Категория
Многогодишно тревисто растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
50 см / 40 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти края на май до юли с оранжево-червени цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
10 - 20 см. Растенията са в 0.4 л. или 0.6 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Самостоятелно или в група с други перенни цветя, в смесени цветни бордюри.
Описание

Многогодишно тревисто коренищно растение, чиито листа се запазват зелени през зимата. Стъблата са изправени, листата лировидно-перести, събрани в приосновна розетка, с грапава и окосмена повърхност. Цветовете са събрани в неголяма метлица. Произхожда от Южна Америка - Чили. Цъфти в края на пролетта до началото на лятото. Цветовете са ярки, полукичести, до 3-4 см в диаметър, събрани в неголямо съцветие на върха на цветните дръжки. Не се отварят едновременно, а последователно и така цъфтежът продължава доста дълго.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение. Развива се добре на слънце, но найдобре е на полусянка. Предпочита свежа градинска почва, богата на органични вещества, от слабо кисела до неутрална. Редовното поливане е необходимо, без да се стига до преовлажняване.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Омайниче чилийско / Geum chiloense

  • Модел: Омайниче чилийско / Geum chiloense
  • Наличност: In Stock
  • 4.00 лв.


Опции


Подобни продукти

Етикети: Geum chiloense, Омайниче чилийско, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.