Позвънете сега!
Българско наименование
Традесканция
Латинско наименование
Tradescantia andersoniana
Категория
Mногогодишни тревисти растения
Вид наземна част
Туфа
  /  
60 / 50 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти след средата на юни до август със сини цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като самостоятелен акцент или в цветни композиции с други цветя и бордюри.
Описание

Традесканцията на Андерсон е многогодишно тревисто растение с презимуващо коренище, което успешно вирее и зимува в нашите климатични условия. Цъфти от юни до август. Цветовете са до 4 см в диаметър, с по 3 венчелистчета, обагрени в синьо. Всяко цветче се отваря за ден, но понеже са много и се отварят последователно, цъфтежът е продължителен. Известна е с името съмни-мръкни.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозна е, развива се на слънчеви или сенчести места, на всякакви почви, независимо дали е суша или градината е преовлажнена.
Поливайте и торете умерено, защото традесканцията е непретенциозна. Когато стъблата станат твърде дълги, могат по всяко време да се скъсат и да се използват като резници. Предпочита богата, почва във влажни гори, гъсталаци или градини. Обича свелите и топлите пространства. растението обаче трябва да се пази от пряката слънчева светлина. Те са идеални висящи растения. През есента се свива, а през пролетта отново пониква. Ако е в съд, се покрива с борови клонки. Можете да го размножавате през цялата година с резници с дължина 10 см. Вкореняването става във вода или в пръст.
Поставете традесканцията на светло, за да ви радва с наситена окраска и листата да растат нагъсто по стъбълцата. При преосветяване обаче трябва да внимавате, особено пазете растението от преките лъчи на обедното слънце през лятото.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Традесканция / Tradescantia andersoniana

  • Модел: Tradescantia andersoniana
  • Бонус точки: 1
  • Наличност: In Stock
  • 3.00 лв.

  • Цена в Бонус точки: 45

Подобни продукти

Етикети: Tradescantia andersoniana, Традесканция, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.