Позвънете сега!
Българско наименование
Хойхера Червенолистна
Латинско наименование
Heuchera micrantha Palace Purple
Категория
Многогодишно тревисто растение - полувечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
до 50 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
червени
Цъфти с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Хойхерите са незаменими в цветни композиции на полусянка, а също и в бордюри, алпинеумни, край водоеми. Можете да направите петно само от различни хойхери, а можете да ги съчетаете с х други растения. Съвсем успешно хойхерата може да се отглежда в кашпи или сандъчета на балкона.

Описание

Хойхерата е многогодишно тревисто растение, достигаща на височина до 50 см. Със своите ярки и наситени тъмночервени обемисти листа и с дребните си цветчета през лятото хойхерата може да украси всяка градина. Освен красива и ефектна, тя е и непретенциозна, устойчива на болести и вредители и лесна за отглеждане. Развива силно коренище. Листата са събрани в прикоренова розетка. Те са на дълги дръжки, длановидно нарязани на 5 до 9 дяла, назъбени. Цветовете са дребни, многобройни, разположени на върха на нежни стъбла, които излизат измежду листата. Спира да се развива през зимата, но когато се развият новите листа напролет, тогава опадват старите и на практика няма момент, в който хойхерата да изглежда грозна.

Препоръки за отглеждане
Хойхерата е невзискателно растение. Тя може да расте както на открито слънчево място, така и на сянка или полусянка. Но на сянка рискуваме да се загуби /намали/ червеното оцветяване на листата, както и да се променят сроковете и интензивността на цъфтежа. Затова се препоръчва да расте на шарена сянка. Почвата трябва да е лека, хумусна и влажна, но не и такава, която задържа излишна влага. Хранителните вещества не бива да са в излишък, затова не се препоръчва често и обилно торене. По-добре е да расте на по-бедна почва. Същото се отнася и до поливането - крайностите трябва да се избягват. Хойхерата запазва декоративност 3-5 години. Необходимо е ежегодно загърляне, ако забележите, че коренището се оголва. Когато туфата остарее и загуби своята компактност и красота, тя може да се раздели на отделни розетки и да се подмлади по този начин. Тази операция се извършва пролетта, заедно с образуването на младите листа, но преди цъфтежа.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Хойхера Червенолистна / Heuchera micrantha Palace Purple

  • Модел: Хойхера Червенолистна / Heuchera micrantha Palace Purple
  • Наличност: In Stock
  • 5.00 лв.


Този продукт има минимално количество на поръчка 2

Подобни продукти

Етикети: Heuchera micrantha Palace Purple, Хойхера Червенолистна, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ, ЗА АЛПИНЕУМИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.