Позвънете сега!
Българско наименование
Блестяща лоницера
Латинско наименование
Lonicera nitida Maigrun
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Почвопокривен храст
  /  
150 см / 180 см
Полусянка, сянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от Юни до Септември с кремаво-бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Почвопокривно растение, подходящо за оформяне на жив плет и геометрични фигури. За жив плет садете растенията на разстояние 30 - 40см. Може да се използва и в скални кътове, подпорни стени, подходящ за укрепване на склонове.

Описание

Многогодишен зимоустойчив храст. Достига височина 150см и се разпростира на ширина до 180см. Листата му са по-лъскави и светли зелено дори и в студени зими. Цъфти с дребни кремаво-бели цветове от м.Юни до м.Септември. След прецъфтяване се появяват бледолилави плодчета.

Препоръки за отглеждане
Издържа на слънчеви и полусенчести изложения. Садете в богати, добре дренирани почви. Расте бавно, но най-устойчив на измръзване.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Блестяща лоницера / Lonicera nitida Elegant

  • Модел: Блестяща лоницера / Lonicera nitida Elegant
  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.


Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.