Позвънете сега!
Българско наименование
Хвойна Принца на Уелс
Латинско наименование
Juniperus horizontalis Wiltonii
Категория
Иглолистен храст
Вид наземна част
Храст
  /  
30 - 50 см. / 2 - 3 м.
Слънце
Цвят на листата
Сиво-син
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Обикновено се използват за масови насаждения като тревен заместител, в алпинеуми, около високи храсти или дървета, или каскадни стена. Те са отлични за контрол на ерозията на леки до умерени склонове и са особено ефективни в пясъчни места по крайбрежието или дюни. Много добър избор за озеленяване на неравни участъци, тъй като поема формата на земята и осигурява зелено покритие целогодишно. Използва се и за Бонзай.
Описание

Juniperus horizontalis Wiltonii е пълзящ иглолистен, вечнозелен храст, който произхожда от Канада и северните щати, където обикновено се среща в пясъчни и чакълести почви, пясъчни дюни, оголени скални участъци, прериите... Той образува ниско земно покритие достигащо на височина до 30 -50 см. и се разпростира с дълги клонки с изобилие на къси разклонения до 2-3 м. Има сиво-син цвят, но често придобива лилави тонове през зимата. Всички листа на възрастните растения са със синкав налеп.

Препоръки за отглеждане
Расте на средно влажни, добре дренирани почви, предпочита сухи, песъчливи, но се адаптира и към широк кръг други почви. Студоустойчив и сухоустойчив, предпочита слънчеви места. Толерантен към горещините, към бедни почви, към замърсени градски условия, засушаване, ерозия, плитки скалиста почва. Не понася влажни почви.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Юниперус / Juniperus horizontalis Wiltonii

  • Модел: Juniperus horizontalis Wiltonii
  • Наличност: In Stock
  • 5.00 лв.


Подобни продукти

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.