Позвънете сега!
Българско наименование
Стелеща хвойна
Латинско наименование
Juniperus horizontalis Plumosa
Категория
Иглолистен храст
Вид наземна част
Храст
  /  
0.3 - 0.4 / 1 - 1.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Цени се заради декоративните си качества и защитните функции, който може да изпълнява за покриване на стръмни склонове. За алпинеуми и в комбинация с по-високи храсти или малки дървета с малки корони, може да се използва и каскадно върху подпорни стени. Подходящ за външни контейнери.

Описание

Juniperus horizontalis Plumosa е пълзящ вечнозелен храст, който е роден в Канада и северните щати, където той обикновено расте в пясъчни и чакълести почви, пясъчни дюни, оголени скали, ... Той е с компактна форма образува ниско покритие на земята, до 30-40 см височина, но се разпростира с дълги клонки с изобилни къси разклонения. Листата са типично зелени до синьо-зелени по време на вегетация, но често придобива лилави нюанси през зимата. Расте с бавни темпове, и при идеални условия може да се очаква да живее в продължение на около 30 години.

Препоръки за отглеждане
Полезен и не изискващ поддръжка храст. Расте на добре дренирана почва на всяко рН, за предпочитане на слънчеви места, не обича дълбоката сянка, така че избягвайте места под големи дървета, чиито корони хвърлят дълбока сянка. Избягвайте прекалената влага. През първите няколко години след засаждането, мулчиране ще му е от полза. Силно студоустойчив, добре понася засушаване, индустриални и градски условия. При нужда да се оформи се подрязват в края на зимата, след като е преминала заплахата от силни студове.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Юниперус / Juniperus horizontalis Plumosa

  • Модел: Juniperus horizontalis Plumosa
  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Juniperus horizontalis Plumosa, ИГЛОЛИСТНИ, ПОЧВОПОКРИВНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.