Позвънете сега!
Българско наименование
Сабина Зелена, Миризлива смрика
Латинско наименование
Juniperus Sabina
Категория
Иглолистен храст
Вид наземна част
Храст
  /  
0.5 - 1.5 / 0.5 - 1.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Жълт - светло зелено
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 25 см. Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За засаждане в групи, за създаване на бордюри и живи прегради, за озеленяване на склонове,...
Описание

Стелещт се храст с височина до 1м. При смачкване младите клонки издават силна миризма. Листата са осиловидни, остри, светло зелени и синкаво зелени. Те са дълги 1-2 мм. и са наредени по колонките срещуположно. Срещат се и игловидни листа с дължина 1см. Главно при младите растения или по долните клонки на по-възрастните. Горната им страна е леко вдлъбната, с двойна белезникава линия, а долната е изпъкнала. Цени се заради декоративните си качества и защитните функции, който може да изпълнява по стръмни склонове.

Препоръки за отглеждане
Расте на всякакви почви. Силно студоустойчив, добре понася засушаване, индустриални и градски условия.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Сабина Зелена / Juniperus Sabina

  • Модел: Сабина Зелена / Juniperus Sabina
  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Juniperus Sabina, ИГЛОЛИСТНИ, ПОЧВОПОКРИВНИ, Сабина Зелена

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.