Позвънете сега!
Българско наименование
Котонеастър хоризонталис Рубин
Латинско наименование
Cotoneaster horizontalis
Категория
Широколистен храст
Вид наземна част
Храст
  /  
30-50 см. / 1.5 м
Полусянка, сянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти през април с бели цветове. През август, септември и октомври плодовете узряват, обагрят се ярко червено и са допълнителна украса на растението.
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
15 - 30 см. Растенията са в в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Почвопокривно растение, в алпинеуми, скални кътове, подпорни стени, където образува красиви и гъсти каскади. Незаменим за укрепване на склонове, и каскадно (терасовидно) озеленяване. Успешно се използва за засаждане и в по-ограничени обеми и пространства - кашпи, клоцове и т.н. Чрез подстригване с него може да се оформят красиви геометрични фигури и бордюри. Медоносно растение.

Описание

Нисък почвопокривен храст с опадливи листа, с дълги клони с пересто разклоняване, прилични на рибена кост. Листата са с овална форма, до 1 см дълги, целокрайни, зелени, лъскави, разположени последователно. На есен придобиват пурпурночервена окраска. Единичните бледорозови дребни цветчета се появяват в началото на лятото, а червените сферични плодчета остават на храста почти до края на зимата. Предпочитан в озеленяването.

Препоръки за отглеждане
Издържа на лоши условия - расте почти навсякъде и не му трябва много внимание. Необходимо е да се подстригва когато се разпростира повечко. Пролетта се отстраняват нежеланите и пострадалите от студа клонки. Развива се на всякаква градинска почва, но предпочита сухите.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Котонеастър хоризонталис Рубин / Cotoneaster horizontalis

  • Модел: Котонеастър хоризонталис Рубин / Cotoneaster horizontalis
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Cotoneaster horizontalis / Котонеастър хоризонталис Рубин, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ, ПОЧВОПОКРИВНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.