Позвънете сега!
Българско наименование
Лоницера Зелена
Латинско наименование
Lonicera pileata
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Почвопокривен храст
  /  
0.3-0.6 / 0,3-2 м.
Полусянка, сянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти през май - юни с кремаво-бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Почвопокривно растение, в скални кътове, подпорни стени, подходящ за укрепване на склонове. За оформяне на градински скулптури.

Описание

Вечнозелен почвопокривен храст. Младите клонки са виолетово-кафяви и почти хоризонтални. Листата са овално-яйцевидни, лъскави, тъмно зелени, противоположни и дребни. Цветчетата са кремаво-бели и се появяват рядко. Плодовете са лъскави виолетови топчета и са разположени в основата на листата.

Препоръки за отглеждане
Непридирчиво към поливане и специални грижи растение. Понася резитба и оформяне във фигури.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Лоницера Зелена / Lonicera pileata

  • Модел: Лоницера Зелена / Lonicera pileata
  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.


Опции


Подобни продукти

Етикети: Lonicera pileata, Лоницера Зелена, ПОЧВОПОКРИВНИ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.