Позвънете сега!
Българско наименование
Лоницера, Орлов нокът, Лоницера пъстролистна
Латинско наименование
Lonicera nitida Lemon Beauty
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Почвопокривен храст
  /  
60-80 см / 100 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени с кремаво жълти ивици по средата
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив /до около -20 °/
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Почвопокривно растение на големи площи или под високи дървета, в различни комбинации в смесени граници, в алпинеуми, скални кътове, бордюри, за жив плет и и геометрични фигури. Чудесно за склонове. За жив плет засаждайте растенията на разстояние 30 - 40 см.

Описание

Многогодишен зимоустойчив храст - вечнозелен или полу-вечнозелен, ниско-растящ с атрактивни листа. Листата са много лъскави, по средата на зеленото с кремаво жълти ивици. Расте бързо и образува гъсти разклонения, достигайки 60-80 см височина, и на ширина около 1 м.

Препоръки за отглеждане
За по-гъст растеж можете да го подрежете в края на март, или да го оформите в края на юли. Адаптира се на различни почви, но предпочита плодородна, влажна добре дренирана почва, която няма да изсъхне през зимата. Мулчиране е силно препоръчително. Ако растението бъде засегнато от много тежка зима то обикновено до края на пролетта ще се възстанови.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Лоницера пъстролистна / Lonicera nitida Lemon Beauty

  • Модел: Лоницера пъстролистна / Lonicera nitida Lemon Beauty
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


Опции


Подобни продукти

Етикети: Lonicera nitida Lemon Beauty, Лоницера, Орлов нокът, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ПОЧВОПОКРИВНИ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.