Позвънете сега!
Българско наименование
Винка Майор, Голяма винка, Зимзелен
Латинско наименование
Vinca Major
Категория
Тревисто многогодишно растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
30 / 50-100 см.
Полусянка, сянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти април-май, със светлосини цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Ползва се като почвопокрвино растение както за слънчеви, така и за по-сенчести места, за укрепване на почвата, в алпинеуми, широки бордюри, аранжировки в кашпи. Пъстролистните сортове създават колорит на сенчести и непригодни за други растения места. Голямата винка е подходяща за засаждане в цветни композиции с по-високи тревисти растения, иглолистни или храсти.

Описание

Голямата винка е многогодишно, вечнозелено, непретенциозно растение със влечащо стъбло. Расте на сенчести места и с времето образува плътна покривка върху земята. Листата му са кожести, яйцевидни, блестящи изпъстрени в бяло и зелено листа. Цъфти с ефектни светлосини цветове през април-май. Цветовете са единични, до 4-5 см в диаметър разположени на върха на цветонос до 30 см. височина. Цъфтежът продължава около месец. Стъблата се вкореняват по цялата си дължина при контакта си с почвата, разклоняват се и растението доста бързо се разраства, образувайки плътен декоративен килим.

Препоръки за отглеждане
Голямата винка е непретенциозно растение, което може да се отглежда на всякаква градинска почва, издържа засушаване. Зимоустойчива е, но не колкото малката винка и в студени и безснежни зими листата и могат да измръзнат частично. Измръзването не е фатално за растението и то се възстановява бързо.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Винка Майор, Голяма винка, Зимзелен / Vinca Major

  • Модел: Vinca Major
  • Бонус точки: 1
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.

  • Цена в Бонус точки: 30

Подобни продукти

Етикети: Vinca Major, Винка Майор, Голяма винка, Зимзелен, ПОЧВОПОКРИВНИ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.