Позвънете сега!
Българско наименование
Егоподиум пъстролистен
Латинско наименование
Aegopodium Podagraria Variegatum
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
30-50 см. / 60 см.
Полусянка, сянка
Цвят на листата
Светлозелен
Цъфти юли с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
10 - 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходяща е за покриване на полусенчести места, под дървета и по-големи храсти за рекордно кратко време. Добре стои в контейнери и големи саксии или сандъчета в комбинация с други растения.

Описание

Aegopodium Podagraria Variegatum е широколистно многогодишно растение, което бързо се разраства и завладява територии. Един добър избор за полусенчести места (под дървета), където трудно виреят други растения. Веднъж засадено трудно ще изкорените това растение, тъй като е доста инвазивно, остава на това мястото в продължение на много години. Препоръчително е да се засажда в изолирани места. Някои по-крайни го смятат за вреден плевел, това е въпрос на гледна точка и полагане на грижи за контролирането му. Това което го прави "вреден плевел" е способността му да завладява околните територии чрез разрастване на своите коренища. Цъфти с незначителни бели цветове през юли. Привлича пчели и пеперуди.

Препоръки за отглеждане
Не е желателно да се засажда на напълно слънчеви места, ако успеете да подържате влагата ще се радвате на красив бяло-зелен килим и да предотвратите прегарянето на листата. Изключително издръжливо растение, адаптира се към почти всички видове почви, дори много бедни. След прецъфтяването увяхналите цветове трябва да се отрежат.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Егоподиум пъстролистен / Aegopodium Podagraria Variegatum

  • Модел: Aegopodium Podagraria Variegatum
  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Aegopodium Podagraria Variegatum, Егоподиум пъстролистен, ПОЧВОПОКРИВНИ, ЗА КАШПИ, САНДЪЧЕТА ИЛИ ДЕКОРИРАНИ САКСИИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.