Позвънете сега!
Българско наименование
Седум Камчатски пъстролистен
Латинско наименование
Sedum kamtschaticum variegatum
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
до 20 / 30-60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени с кремавожълта ивица по края
Цъфти юни с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
за ниски бордюри, алпинеуми, в цветни лехи или в саксии, в слънчеви скатове, подпорни стени, покривни градини, намира приложение на много места, където растенията няма да се обгрижват особено и се налага да се ползват устойчиви и непретенциозни цветя, добър избор за смесени контейнери.

Описание

Полувечнозелено почвопокривно растение. Расте сравнително компактно, стъблата не са много и са изправени или приповдигащи се. Листата са последователни, гъсто разположени, с назъбена периферия, месести, зелени с кремавожълта ивица по края. Цветовете се появяват на върховете на леторастите в неголеми щитовидни съцветия. Цъфти в началото на лятото - през юни, около месец с златисто-жълти цветове.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение с презимуващо коренище. Расте на слънчеви места с добре дренирана почва - неутрална до леко алкална. Напълно непретенциозен - расте на бедни почви, понася засушаване, сенкоустойчив. Не е много бързо разрастващ се и твърде инвазивен.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Седум Камчатски пъстролистен / Sedum kamtschaticum variegatum

  • Модел: Седум Камчатски пъстролистен / Sedum kamtschaticum variegatum
  • Наличност: In Stock
  • 3.00 лв.


Подобни продукти

Етикети: Sedum kamtschaticum variegatum / Седум Камчатка пъстролистен

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.