Позвънете сега!
Българско наименование
Пираканта оранжева 
Латинско наименование
Pyracantha coccinea
Категория
Широколистно храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
2-3 / 2-3 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелен
Цъфтят през пролетта с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Много подходящо за оформяне на жив плет, а също и за свободно поединично или групово засаждане
Описание

Един от най-красивите вечнозелени храсти с дребни бели цветове и жълти, червени или оранжеви плодчета. Цъфти през пролетта, след което плододава. Плодовете са изключително трайни и ефектни, задържат се и през зимният период. Пиракантата е едно непретенциозно, бързо растящо растение, красиво през всички сезони, много подходящо за оформяне на жив плет, а също и за свободно поединично или групово засаждане. Има бодли.

Препоръки за отглеждане
Вирее на всякаква градинска почва, включително и варовитата. Полива се умерено, не трябва да изсъхва напълно, при засушаване в немразовити дни също е добре да се полее . Подрязва се веднага след прецъфтяване, като се намалява дължината на нежеланите клонки, внимателно да не се увредят плодчетата, които предстои да се появят.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Пираканта оранжева / Pyracantha coccinea

  • Модел: Пираканта оранжева / Pyracantha coccinea
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


Опции


Подобни продукти

Етикети: Pyracantha coccinea, Пираканта, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.