Позвънете сега!
Българско наименование
Симфорикарпус, Бял маргарит, Снежноплодник
Латинско наименование
Symphoricarpos albus
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
1-2 / 1-2 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят май - юли с розово бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Чудесен за контрол на ерозията, за жив плет, отлично медоносно растение...
Описание

Широколистен храст с височина до 2 м., образува множество голи, четириръбести клони и гъста корона. Листата са срещуположни, целокрайни, тъмнозелени отгоре и по-светли отдолу. Цветовете му са бели и розови камбанки, в съцветия по върховете на клоните, не са атрактивни. През септември по върховете се появяват на гроздове топчести, бели плодове.
Цъфти от началото на лятото до късна есен. Обилно отделя нектар и пчелите обичат да го посещават по време на целия цъфтеж. Има способността да отделя нектар дори и при неблагоприятни метеорологични условия (хладно или дъждовно време). Медопродуктивността на растенията достига 400 кг./ха.

Препоръки за отглеждане
Расте на всякакъв вид почви, както и от слънчеви до сенчести места. Изключително непретенциозен и лесен за отглеждане.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Симфорикарпус, Бял маргарит / Symphoricarpos albus

  • Модел: Симфорикарпус, Бял маргарит / Symphoricarpos albus
  • Наличност: В наличност
  • 3.50 лв.


Подобни продукти

Етикети: Symphoricarpos / Симфорикарпус

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.