Позвънете сега!

Как да поръчваме

Ако се затруднявате да пуснете поръчка през сайта, може да я пуснете с обикновен меил или на телефоните ни - сутрин от 8.30 до 10 ч. В случай, че има изчерпани растения /отбелязани с три звездички в кошницата ***/, които желаете, запишете ги в коментара към поръчката, ако можем ще ги добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растения отбелязани с *** от кошницата.

Избраните растения се изпращат с куриерска пратка с наложен платеж, работим със Спиди или Еконт, доставката е до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон

Куриерската такса е за Ваша сметка.

Изпълняваме поръчки на територията на цялата страна. 

Нашият стремеж е да се постигне минимална цена за куриерската услуга. При различни ситуации /обем на поръчката, адреси за получаване,.../ има различни варианти за постигане на най-ниска цена на куриерската услуга, за това ние обсъждаме с клиентите и предлагаме за конкретната ситуация най-разумния вариант.

Желателно е при попълване на поръчката да уточните ако имате изискване да ползваме друга куриерска фирма в полето за коментар, както и до адреса Ви или до офиса на куриерската фирма. В полето за коментар записвайте и данните за фактура.

Поръчки изпращаме обикновено от понеделник до четвъртък /по изключение в петък/. Ако поръчката е постъпила при нас от понеделник до четвъртък ние се стараем да я изпратим на следващия ден, в пикови моменти и за по-големи поръчки е възможно да се забавим повече. Поръчки постъпили от петък до неделя изпращаме след понеделник. В зависимост от това какъв вариант сте избрали поръчката ще пътува след като я изпратим - икономично за 2 дни, експресно или с 
услугата пощенска пратка 1 ден  


Колкото повече растения съдържа поръчката Ви, толкова цената за доставка на растение е по-ниска. /изпълняваме поръчки и за 1-2 растения, но обикновено тогава цената на куриера е по-голяма от цената на растенията, ако са от по-евтините/ 

За поръчки над 100 лв. получавате 5% отстъпка, над 200 лв. 8%, над 300 лв. 10% /отстъпките приспадаме допълнително върху цената която се получава в количката/. 

За по-големи поръчки може да се договори и по-голяма отстъпка.


Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.
Моля, не забравяйте, че растенията са живи и ще се променят със сезоните. През зимата на някои растения им опадват листата или се повреждат и изглежда ужасно, други са вечнозелени (или полувечнозелени - издържат до определени минусови температури) и ще изглежда по-добре. Това са нормални етапи от развитието на растенията и не бива да Ви притеснява моментното им състояние, защото когато дойде отново пролетта всички растения се събуждат и ще придобият атрактивния си вид - старите и повредени листа ще се сменят от нови, за да Ви радват, разбира се с минимални грижи от Ваша страна.
Повечето от нашите растения се отглеждат на открито, с което им даваме възможност да се закалят и да са по-издържливи през следващите години във Вашите градини.
Обикновено растенията се доставя в контейнери 0,4 литра /0,3 до 0,5кг/, малка част от растенията са в контейнери 1 или 2 литра /1 до 2 кг/. По този начин се стремим да намалим цената за транспорта.
Височината на растенията варира в зависимост от сезона, променя се и при смяна на партидите.
Стараем се да поддържаме в наличност растенията които има в сайта ни, но в някои моменти е възможно да се изчерпи някой от видовете.

Ето какво да направите при пристигането на пратката: внимателно се разопаковат и изваждат растенията, след пътуването най-вероятно ще се нуждаят от поливане - особено в по-горещо време. По възможност не оставяйте дълго време растенията в контейнерите, няколко дни до седмица, особено през горещите сезони. Ако това ви се наложи поддържайте влагата им ежедневно/в горещите дни/. 
Изкопайте дупка поне два пъти по-широка и по-дълбока от контейнера /саксията/. На дъното на дупката насипете рохкава пръст/компост или някаква органична тор/ смесете с почва от най-горния почвен слой на подготвената дупка. Извадете предварително обилно полятото растение от контейнера. Ако не успявате, отрежете контейнера с градинска ножица. Ако корените са образували рогозка в дъното на саксията или са се завили около дъното подрежете навитите корени с остра ножица и ги поразплетете. Бъдете внимателни, да не засягате останалата част от корените, които са в почвената топка, това действие ще стимулира корените отново да нарастват на новото място на засаждане. Поставете растението, така че горният ръб да остане малко под нивото на околната почва /до 2 см./. Запълнете дупката около растението с обогатената с тор почва и заравнете с околното ниво. Притъпчете внимателно почвата около растението, но не натискате с крак или силно с ръце участъка който е бил в контейнера за да не се повредят корените на растението. Около запълнената дупка направете кръг с повдигната почва, за да задържа водата при поливането на растението. Полейте обилно с тънка струя за да може водата да намести почвата около корените, ако са се получили размествания и растояния около корените при изваждане от контейнера. След като попие полейте още веднъж. Особено внимание трябва да се обръща при засаждането на растения в коренова бала /големи растения - различни видове туи,.../, за да не се повреди балата. Такива растения се засаждат с опаковачното зебло, което се разпада и изгнива в почвата и не преча на образуването на новите корени. През първите 2-3 седмици поливайте редовно и поддържайте висока почена влажност. За да се поддържа влагата в горещите летни дни може да използвате различни варианти на мулчиране /с дървени стърготини, парченца кора, слама, окосена трева.../