Позвънете сега!

Условия за ползване

Уважаеми клиенти,

В желанието си да Ви дадем малко повече информация за растенията, които желаете да си закупите от нас  искаме да Ви обърнем внимание на няколко важни момента.

Дори и да си мислите нещо друго, ние сме малки производители на растения, малък екип, обичаме работата си, и много бихме искали всички  наши клиенти да са доволни от растенията които им изпращаме. Дваме си сметка че това не винаги е възможно. Някои от Вас може би си мислят че ние сме голяма холандска фирма /или внасяме растения от такава/, която има модерен завод за растения, и всичко е перфектно, безупречно, на точно определена дата ще цъфнат,... и на определена дата ще умрат разбира се. Не не е така, ще ги разочароваме. Съвсем обикновени български производители сме, като много други. 

Не стига това ами и отглеждаме растенията на открито, до голяма степен екологично, с всички негативни последствия - повреди от зимните мразове, понагризани листа от различни животинки, насекоми... Това обаче има и положителни страни, който може ще ги оцени. Нашите растения се отглеждат в среда максимално близка до Вашата градина, с което им даваме възможност да се закалят, да се климатизират, от там  и висок процент на прихващане - близък до максималния.

Друг важен момент – размера на контейнерите /саксийките/. Съвмем логично е в колкото по-големи контейнери/саксии/ са растенията се развиват по добре, стават по големи..., ние обаче отчитайки спецификата на онлайн търговията и високите разходи за доставка сме се насочили към по-малки контейнери и това е съвсем целенасочено! Над 90% от нашите растения са в малки контейнери 0.3 – 0.6 л. Повечето ни клиенти разбират тези аргументи и са наясно, че за няколко месеца след засаждането на растенията в земята и елементарните стандартни грижи за тях те ще наваксат размерите.

Ако сте прочели написаното до тук и още не сте се уплашили и отказали да си поръчате растения от нас, значи Вие ставате наши клиенти. Ние много държим на клиентите си - винаги може да разчитате на съвети как да се грижите за растенията. Не се притеснявайте да ни давате препоръки и съвети за наши грешки, това е важно за нас. Ако вече сте поръчвали и правите следваща поръчка, моля информирайте ни как се развиват растенията от предната поръчка, ако някое растение не се е хванало ние искаме да знаем, ако от нещо сте недоволни ние искаме да знаем... Ние няма да Ви се разсърдим ако ни упрекнете, че някоя декоративна трева през зимата или рано пролетта и е умряла надземната част, на фестуката листата не са сини и в лоша кондиция, че някои растения Ви се виждат умрели, а те тръгват да се развиват по-късно - примерно текомата, индийския люляк,... Никой не се е родил научен, опитът ще Ви покаже следващата зима във Вашата градина, че това просто е нормално. 

Най-важното за нас е желанието Ви да да засаждате и отглеждате растения, да създавате радост на Вашите близки и приятели, а това е достойно за уважение.

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА

 
Oбщи условия на договорите за покупко-продажба от разстояние по смисъла на Закона за защита на потребителите между ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА от една страна и от друга - лицето, съгласило се с настоящите Общи условия, наречено за краткост ПОТРЕБИТЕЛ, във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите стоки чрез електронен магазин www.gardenparadise.eu
ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА  има правото по всяко време да променя съдържанието и начина на достъп до информацията в нея, както и да прекрати използването й при неправомерен достъп, при некоректни действия и такива, противоречащи на законите в страната.
 
Необходими условия, за да се направи поръчка: 
 
1. Валиден email адрес. 
2. Вярно попълнен адрес за доставка. 
3. Вярно попълнени данни за контакт. 
Активирането на поръчката на определена стока става чрез натискане на бутона "Поръчайте". 
При направена от Вас поръчка, ще получите потвърждение на поръчката на посочения от Вас e-mail адрес. Консултант на магазина ще се свърже с Вас по телефона, за уточняване на времето на доставка. 
 
В страницата на всяка стока, представена в  ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА са посочени цената, основни  характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта. Всички посочени на сайта цени са в лева и са крайни. За някои продукти  са заложени отстъпки в цената при поръчка на различен брой/5,10,50.../, като в тези случаи директно се изчислява цената с отстъпката. Допълнително изчисляваме отстъпки за поръчки  над 100 лв., над 200 лв и над 300 лв. Съответно 5%, 8% и 10% - тези отстъпки не са заложени в сайта и се намаляват допълнително от крайната цена, която сайта изчисли. За по-големи поръчки се договарят допълнителни отстъпки.
 
Работно време:
  
Поръчки в ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА се приемат онлайн 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. 
Работното време на консултантите на ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА е Понеделник - Петък,  9:00 – 18:00 ч. Съботa и Неделя са почивни дни, в които не се обработват и изпращат поръчки. Онлайн консултации относно продукти могат да бъдат извършвани по всяко време (включителнo и в почивни дни). Консултации по телефон могат да бъдат извършвани в работното време. Всички поръчки обикновено се обработват и изпращат на следващия работен ден след постъпването им.  През зимния сезон, както и в пикови месеци /март, април, май/ е възможно да се забави обработката и изпращането на някои поръчки за по-дълъг период - неповече от седмица. По-обемни поръчки изпращаме в понеделник или сряда.

Условия за копиране на информация 
Цялата информация, публикувана в ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА, е собственост на ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА, в т.ч. снимки и описания на артикули. ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА. Забранява се копирането на текстове от ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА или да се цитира източника, като се постави следния текст: "Източник: ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА  www.gardenparadise.eu", като " ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА  www.gardenparadise.eu" следва да бъде линк към http:// www.gardenparadise.eu. 
ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА съдържа линкове към други сайтове, но не носи отговорност за тяхното съдържание. 
 
УСЛОВИЯ НА ДОСТАВКА 
 
След като в ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА постъпи поръчка от Потребител, консултант на ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА се свързва с него, за да бъдат уточнени подробностите и да бъде потвърдена поръчката. В случай, че поръчаният продукт не е в наличност, поръчката може да бъде анулирана.
Доставките се извършват от куриерска фирма Спиди до посочен от Потребителя адрес или до офис на куриерската фирма в съответниото населено място. Доставка се прави само след потвърждение от страна на клиента;
Доставката се извършва с куриер от 9.00 до 17.00 часа;
Доставки не се извършват в Неделя и официални празници;
 
Доставката се извършва с куриер от фирма Спиди от 24 до 48 часа /в работни дни/ след потвърждаване на поръчката по телефона от наш консултант. Заплащането става в брой на куриера.
 
Ако клиентът не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес и срок, ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.
  
РЕКЛАМАЦИИ
 
Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, Потребителят, пазарувал в ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА, има право на рекламация при:
• констатирани липси; 
• дефекти на стоката; 
• несъответствие с обявените параметри; 
• при транспортирането стоката е повредена
 
Рекламация се прави до 7 дена след закупуване на стоката. При предявяване на рекламация Потребителят може да претендира за замяна на стоката. 
Връщането се осъществява при следните условия:
• Запазен добър търговски вид . 
 
Цената за доставка при връщане на стока чрез куриерска фирма Спиди се поема от клиента, освен в случаите когато връщането е по вина на ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА. Клиентът може да избере друг куриер за своя сметка. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки.
 
Потребителят има право да върне стоката в едноседмичен срок от датата на получаването, като тя е с ненарушен търговски вид.
 
Приемайки тези условия, Потребителят се съгласява да получава имейли и известия от ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА относно поръчката си, съответния профил, потвърждения за промяна на неговата информация, както и отстъпки и оферти за нашите продукти на дадения от него адрес за електронна поща.