Позвънете сега!

За нас

ОНЛАЙН МАГАЗИН РАЙСКА ГРАДИНА  предлага богата гама декоративни растения за озеленяване, произведени в няколко разсадника от Великотървско-Павликенския регион, с високо качество и разумни цени. По голямата чат от тях са в контейери (саксии,...) с почва и добре развита коренова система, което позволява почти целогодишното им засаждане с изключение разбира се на мразовитите зимните дни. 

Отглеждаме растенията на открито, до голяма степен екологично, с всички негативни последствия - повреди от зимните мразове, понагризани листа от различни животинки, насекоми... Това обаче има и положителни страни. Нашите растения се отглеждат в среда максимално близка до градинките на нашите клиенти, с което им даваме възможност да се закалят, да се климатизират, да са по-издържливи през следващите години от там  и висок процент на прихващане - близък до максималния.

Повечето ни разсади са на 1 до 3 години. Обикновено се доставят в контейнери 0,4 литра /0,3 до 0,5кг/, по този начин се стремим да намалим цената за доставката. Имаме и растенията в контейнери 1 или 2 литра /1 до 2 кг/.   Предлагаме също растения на гол корен и по-едроразмерни дървета и храсти, които изваждаме от земята с коренова бала. Тези два варианта се ползват ограничено от октомври до март, за да е сигурно прихващането.

Изпълняваме както малки поръчки на наши клиенти за личните им градинки в техните частни вили и къщи, така също и по-големи свързани с озеленяване на различни обекти.

Ценим високо желанието на всички наши клиенти да бъдат по-близо до природата,  да засаждат и отглеждат растения, да оформят красиви кътчета, които носят радост на техните близки, приятели,... което е достойно за уважение. 

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.

Моля, не забравяйте, че растенията са живи и ще се променят със сезоните. През зимата на някои растения им опадват листата или се повреждат и изглежда ужасно, други са вечнозелени (или полувечнозелени - издържат до определени минусуви температури)  и ще изглежда по-добре. Това са нормални етапи от развитието на растенията и не бива да Ви притеснява моментното им състояние, защото когато дойде отново пролетта всички растения се събуждат и ще придобият атрактивния си вид - старите и повредени листа ще се сменят от нови, за да Ви радват, разбира се с минимални грижи от Ваша страна.

На снимките ние показваме как ще изглежда съответния вид след определено време /1-2 години за различните видове/, все пак ние предлагаме разсади на 1 до 3 години в повечето случаи, а за Вас остава удоволствието с минимални грижи да постигнете вида им от снимките, а защо не и по красив. 

Височината на растенията варира в зависимост от сезона, променя се и при смяна на партидите.

Стараем се да поддържаме в наличност растенията които има в сайта ни, но в някои моменти е възможно да се изчерпи някой от видовете.

 

Предимства и недостатъци на нашите растения:

1. Съвмем логично е в колкото по-големи контейнери/саксии/ са растенията се развиват по добре, стават по големи..., ние обаче отчитайки спецификата на онлайн търговията и високите разходи за доставка сме се насочили към по-малки контейнери и това е съвсем целенасочено! Повечето ни клиенти разбират тези аргументи и са на ясно че за няколко месеца след засаждането на растенията в земята и елементарните стандартни грижи за тях те ще наваксат размерите. За по-нетърпеливите при някои от видовете предлагаме и по-големи разсади съответно в по-големи контейнери..

2. Нашите растения се отглеждат на открито, до голяма степен екологично. Недостатъците са понякога, при някои видове неперфектен вид - повреди от зимните мразове, понагризани листа от различни животинки, насекоми... За сметка на това обаче нашите растения се отглеждат в среда максимално близка до Вашата градина, което дава много добра климатизация, висок процент на прихващане - близък до максималния.

 

Ако се затруднявате да пуснете поръчка през сайта, може да я пуснете с обикновен меил или на телефоните ни - от 8.30 до 10 ч.