// clicky counter;
Позвънете сега!
Българско наименование
Берберис, кисел трън
Латинско наименование
Berberis
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
2-2.5 м.
Слънце
Цвят на листата
Червени
Цъфтят юли - септември с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив, до -34 градуса
Поливане
Редовно
Размер на разсада
20 - 40 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Използва се за единични и групови засаждания в парковете и градини, също и в частните дворове, много често се използва и за изграждане на живи плетове поради устойчивоста му за оформене чрез подрязване.

Описание

Киселия трън е листопаден храст, който е естествено распространен и се среща навсякъде из нашата страна. Младите клони на киселия трън са ръбести и жълтеникави, много често с тройни или единични бодли. Отделните листчета са с яйцевидно – елиптична до обратнояйцевидна форма, със заоблен или рядко заострен връх, и се стесняват клиновидно към основата. Дължината на листенцата при този вид достига до около 4 сантиметра. Цветовете на това прекрасно растение са събрани в гроздове, ароматни са, дълги до около 6 сантиметра, с жълта багра, разположени на скъсени клонки. Плодовете са продълговати ягоди, цвета на плодовете е червен. Бербериса цъфти от месец април до май, като продължителността на цъфтежа трае някъде около седмица и половина до две. Плодовете на този вид узряват към края на лятото или ранна есен септември месец. У нас този вид е широко распространен и изключително често използван заради декоративните си и други качества, цени се главно заради красивия си цъфтеж и плододаване, както и красивата му есенна багра на листата в различните нюанси на червеното. Киселия трън е вид, който не понася замърсяването на въздуха с газове и затова трябва да не се проектира и засажда на такива места.

Препоръки за отглеждане
Бербериса е един много студоустойчив, светлолюбив и сухоустойчив вид, невзискателен към почвените и климатични условия. Този вид понася изключително добре подрязване, което ни дава възможност да го използваме за направа на живи плетове и оформянето му по желани и различни форми в двора и градината. Подрязване и оформяне е възможно от пролетта до есента, може да се подстригва във всякаква форма. Подходящ за бонзай.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Берберис, кисел трън / Berberis

  • Модел: Берберис, кисел трън / Berberis
  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


Опции


Подобни продукти

Етикети: Berberis, Берберис, кисел трън, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.