Позвънете сега!
Българско наименование
Туя Западна Смарагд - разсад
Латинско наименование
Thuja Occidentalis Smaragd
Категория
Иглолистeн храст
Вид наземна част
Храст
  /  
3-4 / 0.80-1 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
1 – 1.2 м. Растенията се изваждат от земята с коренова бала. Препоръчва се засаждане от октомври до март, за да е сигурно прихващането.
Приложение
Като единично растение, в групи, за жив плет

Описание

Западната туя Смарагд е вечнозелено, красиво растение с пирамидална стройна и изключително гъста тъмнозелена корона. Запазва формата и цвета си целогодишно. Расте доста бързо - около 20-30 см. височина на година. Плодовете на туята са малки шишарчици. Този вид е много ценен и поради устойчивостта му на подрязване, което дава възможност да се използва и при направата на живи плетове и стени. Това растение е зимоустоичиво и се среща и развива успешно навсякъде у нас.

Препоръки за отглеждане
Голяма устоичивост при различни климатични и почвени условия. Най-добре се развива на слънчеви местоположения, на плодородна и богата почва, изисква и редовно поливане. Декоративността на короната и гъстотата и се поддържат чрез редовно и правилно подрязване. Издържа добре на ниски температури. Устойчива на замърсена градска среда.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Западна туя Смарагд / Thuja Occidentalis Smaragd

  • Модел: Thuja Occidentalis Smaragd
  • Наличност: В наличност
  • 18.00 лв.


Опции


Подобни продукти

Етикети: Thuja Occidentalis Smaragd, Туя смарагд, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ИГЛОЛИСТНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.